Den Östra leden går även den från Kebnekaise Fjällstation upp till Sydtoppen. Leden är 16 km lång tur och retur med en höjdskillnad på 1413 meter. Den här leden sträcker sig upp längs Jökelbäcken för att sedan passera Björlings glaciär. Klättringsmoment ingår där det finns finns utsatta stålöglor och vajrar för säkring. På grund av klättrings- och glaciärinslagen bör du vara en van alpinist och ha med dig rätt utrustning. Är du inte så erfaren men vill prova ändå rekommenderar vi att du anlitar en guide vid Kebnekaise Fjällstation om du vill göra ett toppförsök via den här leden. Att ta sig upp till Sydtoppen via den här leden tar mellan 8-10 timmar. Östra leden kallas även Gudjohnsens led efter dess upptäcktsman Thordus S. Gudjohnsen som tog sig upp till toppen den här vägen sommaren 1919.
Durlings led
Går från Singi upp till Sydtoppen. Leden passerar genom Singivagge och därefter leder den till Kaffedalen där den sammanfaller med den Västra leden resten av sträckan upp till toppen. Till skillnad från den Västra leden så finna inte en enda riktigt brant parti längs Durlings led. Den stiger generellt sett konstant hela vägen upp till toppen. Leden erbjuder därav hård vandring med mer konstant lutning än den Västra leden. Den har fått sitt namn efter G. Durling som gjorde det tredje lyckade toppförsöket den 8 augusti 1895. Om Singijohka har ett högt vattenflöde kan du i början av leden istället gå in i Singivagge på norra sidan av Singijohka, så slipper du korsa vattendraget senare. Detta vägval medför dock andra risker då den ravin du vandrar i lutar brant och stigen ofta är förstörd av ras, så var försiktig.
Rabots led
Vill du nå Sydtoppen från väster så är den här leden ett alternativ. Leden går parallellt med Rabots glaciär och nås från Singistugorna eller Sälkastugorna på Kungsleden.